Reacties individueel

Uw feedback als cliënt met betrekking tot de therapie is voor mij zeer waardevol. U kunt uw feedback aanleveren op papier of per beveiligde mail (Embloom). In verband met uw privacy zal dan overlegd worden wat op de website geplaatst wordt. Ik stel het ook op prijs als u als cliënt tijdens of na de behandeling uw waardering achterlaat op Zorgkaart.nl

“Na al jaren met klachten van depressie en overbelasting te hebben rondgelopen, heb ik me uiteindelijk aangemeld voor therapie bij Mieke. Omdat ik in de zorg werk was dit voor mij een hele drempel om te nemen. Ik heb Mieke ervaren als eerlijk, geduldig, veilig, doortastend, iemand die je ziet voor wie je bent, je serieus neemt en geen haast heeft. Een kundige therapeute die haar vak goed verstaat en waarbij er zelfs nog ruimte is voor humor op zijn tijd. Kortom: ik ben erg tevreden.”
(vrouw, 31 jaar, juli 2021)

"Een jaar geleden werd ik door een andere behandelaar doorverwezen naar Mieke. Ik zou goed met haar klikken en zij had de expertise mij te helpen. Na mijn eerste intake gaf Mieke aan mij wel degelijk te kunnen helpen, vanaf dat moment had ik er vertrouwen in, die er altijd is gebleven.
Ik moest mezelf weer vinden, ik leefde in angst waarin ik continu bevestiging zocht van anderen. Samen met Mieke heb ik naar beladen situaties uit het verleden durven kijken en hier een nieuw perspectief aan kunnen geven. Ze heeft mij geleerd mezelf te accepteren, te troosten en te waarderen. Dit alles met onvoorwaardelijke acceptatie, rust, vertrouwen en in fijn overleg.
“Het grootste cadeau wat ik ooit heb gekregen”
(vrouw, 25 jaar, mei 2021)

"Mieke Frowein heeft een zeer prettige persoonlijkheid wat een vertrouwd en veilig gevoel geeft. Samen hebben we een persoonlijk doel opgesteld en ook samen hebben we dit doel bereikt. Mieke ontvangt je in een fijne behandelruimte/omgeving midden in de natuur. Ze is zeer kundig en heeft veel kennis wat merkbaar is tijdens de behandelingen. De therapie bij Mieke heeft mij een blijer en onbezorgder gevoel gegeven waar ik Mieke zeer dankbaar voor ben!" (vrouw, 31 jaar, maart 2021)

"Jammer dat ik niet jaren eerder in therapie ben gegaan, maar ja, dan was ik waarschijnlijk niet bij Mieke terecht gekomen. En juist dat is bepalend geweest; zij heeft heel goed voor me gezorgd.
Heel empathisch, warm, rustig, deskundig, analytisch, me steeds meteen begrijpend, inspirerend, daadkrachtig, authentiek, transparant, oprecht, flexibel, positief stimulerend, integer en een enorme doorzetter. Zo heb ik Mieke ervaren en maakte therapie als een warm bad, waarin groei mogelijk is. Ze nodigde me uit mijn gevoel en gedachten te verkennen op een heel stimulerende manier, waarbij dat kleine zinnetje (“ik oordeel niet”) zo prettig en veilig voelde.
We hebben samen hard gewerkt en onder haar begeleiding ben ik veel zaken aangegaan, zoals veel verlieservaringen. Deze had ik (deels) diep weggestopt, waardoor ik me o.a. ”op slot” voelde. Daardoor hadden zich in de loop der jaren enkele hardnekkige problemen ontwikkeld.
Ik heb veel baat gehad bij EMDR. Verder heeft Mieke me bewust gemaakt van door mij gehanteerde patronen, tevens valkuilen (o.a. streng zijn voor mezelf, problemen alleen proberen op te lossen). Maar… ze heeft me ook bewust gemaakt van mijn (veer)kracht.
Al die bewustwording en verwerking heeft een positief (veranderings)proces in beweging gebracht, wat voort blijft ‘hobbelen’. Mijn hart is weer geopend en… mijn (veer)kracht blijf ik benutten.
Na heel wat ritjes naar die sfeervolle, rustige locatie in Beugen, kan en ga ikzelf nu goed voor mezelf zorgen. Mieke, hartstikke bedankt! Het was me een genoegen". (vrouw, 59 jaar, feb. 2021)

"Exact 1 jaar onder behandeling geweest bij Mieke Frowein wegens een angststoornis. O.a. EMDR therapie gehad en nu van de angststoornis af. Fijne behandelomgeving, goede communicatie en echt patiëntgerichte - op maat gemaakte - therapie. Mieke is een professionele therapeute met veel kennis, professionaliteit en je stapt altijd met een positief gevoel de deur uit. Precies wat ik nodig had. " (vrouw, 25 jaar, oktober 2019)

"Begin 2018 heb ik opnieuw hulp gezocht bij Mieke. In 2014 had ik eerder hulp gezocht tijdens een depressie. Toen ik opnieuw contact zocht omdat ik opnieuw kopje onder ging na een aantal levensgebeurtenissen, kon ik meteen terecht. In het verleden heb ik vaker hulp gezocht bij andere instellingen. Ik ben zelf hulpverlener en deed mezelf altijd beter voor dan de werkelijkheid. Een lastige combinatie. Maar deze kon ik bij Mieke loslaten. Ik voelde me voor het eerst veilig. Door middel van o.a. EMDR leerde ik omgaan met mijn angsten en verdriet. Mieke durfde mij te confronteren en ik liet me confronteren. Geen kunstjes, niet meer weglachen, dat was niet meer nodig. Ze heeft mij geleerd dat ik me ook zonder alle praatjes staande kan houden. Ik durfde te voelen en uit mijn hoofd te komen. En dat verdriet mag en dat huilen niet erg is. Ik durfde mijn verleden onder ogen te komen. Samen met Mieke ben ik uit de donkere diepe put geklommen. Ik weet dat ik, zelf, hard heb gewerkt maar zonder Mieke had ik dit niet gekund. Dank hiervoor Mieke." (vrouw, 51 jaar, maart 2019)

"Ik had stemmings- en spanningsklachten vanwege een langdurig arbeidsconflict. Met hulp van Mieke Frowein heb ik mijn situatie onder controle gekregen, kan met afstand kijken naar mijn proces, kan er weer boven staan, voel me sterk en positief en kan het gedrag van het bestuur bij het bestuur laten. Ik had zelf nooit gedacht ooit in zo'n situatie terecht te komen en het is een volstrekt ongelijkwaardige situatie tussen werkgever en werknemer. Ik ben blij dat ik hulp heb gezocht bij iemand van buiten. Een advies aan ieder die dit overkomt: blijf vooral trouw aan jezelf en zoek hulp. Die hulp heb ik van Mieke Frowein gekregen." (vrouw, 64 jaar, juli 2017)

"Mieke heeft me enorm geholpen. Helaas heb ik in het verleden vaker een beroep moeten doen op psychische hulp, maar Mieke is de eerste behandelaar geweest door wie ik echte, structurele verbeteringen heb bereikt. Zoals vaak met ons psychische patiënten, zit de oorzaak van de problemen zo diep mogelijk weggestopt en 'old habits die hard'. Gelukkig is Mieke in staat een behandelmethode te vinden die succesvol is én die bij jou past. Want dat is bij iedereen verschillend. Ze is betrokken en geduldig. Kundig en gestructureerd. Ze kijkt naar wat jij nodig hebt, wat voor jou werkt. Dus als je je problemen echt wil aanpakken, dan kan ik me geen betere therapeut aan je zijde bedenken. Voor mij heeft ze het verschil gemaakt en daar kan ik haar alleen maar heel dankbaar voor zijn." (man, 33 jaar, januari 2017)

"Ik kwam bij Mieke, omdat ik veel oordelen over mezelf had, het gevoel had in een soort mist te verblijven en mijn ijkpunt kwijt was. Met haar uitnodigende houding, de rust en open interesse bood ze me de veiligheid om ook kwetsbare kanten te onderzoeken. Bij de focus oefeningen wist ze op het juiste moment een vraag te stellen of door te pakken, waardoor ik dichter bij mezelf kon komen. Ik heb mijn innerlijke wereld leren kennen en durf nu op mezelf te vertrouwen. De wereld is weer helder, ik ben zichtbaar voor mezelf en voor anderen."
(vrouw, 59 jaar, januari 2017)

" In 2014 kwam ik, na diverse teleurstellingen, in contact met Mieke Frowein. Dit voor het verwerken van meerdere trauma s. Vanaf het eerste moment heb ik het gevoel gehad dat er serieus geluisterd werd en ik ook mijn verhalen kwijt kon. Nu, bijna 3 jaar en tientallen sessies verder blijkt dat ik de goede keus gemaakt heb door met Mieke te gaan praten. Geen druk,geen verplichtingen en vooral de nadruk leggen op dat ik erwel zou komen. Mieke vertelde me vaak dat ik het zelf zou kunnen. Ik weet wel beter. Zonder haar had ik het niet gered en was het slecht met me afgelopen. Ik heb het contact met Mieke wel eens vergeleken met het uitkiezen van een kostuum. Er is een duidelijk verschil tussen een confectiepak en een maatpak. Mieke is voor 100% maatwerk. Mieke bedankt !!!!!!!!!!!! ".
(man, 57 jaar, november 2016)