Wat te doen bij crisis?

Psychotherapiepraktijk Frowein is niet toegerust om cliënten met crisis gevoelige aanmeldingsklachten zoals hoog risico suicidaliteit, actieve psychose of manie of overheersende verslavingsproblematiek de juiste zorg te bieden.

Voor cliënten in behandeling bij psychotherapiepraktijk Frowein:
Indien u tijdens de behandeling in een crisis belandt, kunt u mij doordeweeks bellen tijdens kantooruren (09.00 - 17.00 uur). Indien u de voicemail krijgt, spreek uw naam en telefoonnummer in, dan bel ik u zo snel mogelijk terug. Samen maken we dan een inschatting hoe ernstig de crisis is en welke zorg u op dat moment nodig heeft. Indien mogelijk zie ik u dezelfde dag nog en anders op korte termijn. Ook zal ik uw huisarts informeren over de crisis, tenzij u hier geen toestemming voor geeft of als wij samen inschatten dat dit niet meer nodig is. U kunt mij ook altijd per mail of sms bereiken. Echter, in geval van spoed verzoek ik u te bellen en niet te mailen.

Buiten kantooruren en in het weekend (of indien ik niet bereikbaar ben) kunt u altijd terugvallen op uw huisartsenpraktijk of de dienstdoende huisartsenpost.

Tevens kunt u in acute situaties ook contact opnemen met:
- Zelfmoord preventielijn: 0900-0113. Telefonisch of chatten. Deze crisislijn is 24/7 bereikbaar. www.113.nl
- Sensoor, de landelijke luisterlijn: 0900-0767 of een lokaal nummer. Chatten of mailen kan ook. Zie website: www.sensoor.nl. Zij zijn 24/7 bereikbaar.

Indien u geen cliënt bent bij psychotherapiepraktijk Frowein:
Neem contact op met uw huisarts of dienstdoende huisartsenpost.