Reacties cliënten

Uw feedback als cliënt met betrekking tot de therapie is voor mij zeer waardevol. U kunt uw feedback aanleveren op papier of per beveiligde mail (Embloom). In verband met uw privacy zal dan overlegd worden wat op de website geplaatst wordt. Ik stel het ook op prijs als u als cliënt tijdens of na de behandeling uw waardering achterlaat op Zorgkaart.nl

"Begin 2018 heb ik opnieuw hulp gezocht bij Mieke. In 2014 had ik eerder hulp gezocht tijdens een depressie. Toen ik opnieuw contact zocht omdat ik opnieuw kopje onder ging na een aantal levensgebeurtenissen, kon ik meteen terecht. In het verleden heb ik vaker hulp gezocht bij andere instellingen. Ik ben zelf hulpverlener en deed mezelf altijd beter voor dan de werkelijkheid. Een lastige combinatie. Maar deze kon ik bij Mieke loslaten. Ik voelde me voor het eerst veilig. Door middel van o.a. EMDR leerde ik omgaan met mijn angsten en verdriet. Mieke durfde mij te confronteren en ik liet me confronteren. Geen kunstjes, niet meer weglachen, dat was niet meer nodig. Ze heeft mij geleerd dat ik me ook zonder alle praatjes staande kan houden. Ik durfde te voelen en uit mijn hoofd te komen. En dat verdriet mag en dat huilen niet erg is. Ik durfde mijn verleden onder ogen te komen. Samen met Mieke ben ik uit de donkere diepe put geklommen. Ik weet dat ik, zelf, hard heb gewerkt maar zonder Mieke had ik dit niet gekund. Dank hiervoor Mieke." (vrouw 51 jaar, maart 2019)

"Ik had stemmings- en spanningsklachten vanwege een langdurig arbeidsconflict. Met hulp van Mieke Frowein heb ik mijn situatie onder controle gekregen, kan met afstand kijken naar mijn proces, kan er weer boven staan, voel me sterk en positief en kan het gedrag van het bestuur bij het bestuur laten. Ik had zelf nooit gedacht ooit in zo'n situatie terecht te komen en het is een volstrekt ongelijkwaardige situatie tussen werkgever en werknemer. Ik ben blij dat ik hulp heb gezocht bij iemand van buiten. Een advies aan ieder die dit overkomt: blijf vooral trouw aan jezelf en zoek hulp. Die hulp heb ik van Mieke Frowein gekregen." (vrouw, 64 jaar, juli 2017)

"Mieke heeft me enorm geholpen. Helaas heb ik in het verleden vaker een beroep moeten doen op psychische hulp, maar Mieke is de eerste behandelaar geweest door wie ik echte, structurele verbeteringen heb bereikt. Zoals vaak met ons psychische patiënten, zit de oorzaak van de problemen zo diep mogelijk weggestopt en 'old habits die hard'. Gelukkig is Mieke in staat een behandelmethode te vinden die succesvol is én die bij jou past. Want dat is bij iedereen verschillend. Ze is betrokken en geduldig. Kundig en gestructureerd. Ze kijkt naar wat jij nodig hebt, wat voor jou werkt. Dus als je je problemen echt wil aanpakken, dan kan ik me geen betere therapeut aan je zijde bedenken. Voor mij heeft ze het verschil gemaakt en daar kan ik haar alleen maar heel dankbaar voor zijn." (man, 33 jaar, januari 2017)

"Ik kwam bij Mieke, omdat ik veel oordelen over mezelf had, het gevoel had in een soort mist te verblijven en mijn ijkpunt kwijt was. Met haar uitnodigende houding, de rust en open interesse bood ze me de veiligheid om ook kwetsbare kanten te onderzoeken. Bij de focus oefeningen wist ze op het juiste moment een vraag te stellen of door te pakken, waardoor ik dichter bij mezelf kon komen. Ik heb mijn innerlijke wereld leren kennen en durf nu op mezelf te vertrouwen. De wereld is weer helder, ik ben zichtbaar voor mezelf en voor anderen." (vrouw, 59 jaar, januari 2017)

" In 2014 kwam ik, na diverse teleurstellingen, in contact met Mieke Frowein.   Dit voor het verwerken van meerdere trauma s .Vanaf het eerste moment heb ik het gevoel gehad dat er serieus geluisterd werd en ik ook mijn verhalen kwijt kon. Nu, bijna 3 jaar en tientallen sessies verder blijkt dat ik de goede keus gemaakt heb door met Mieke te gaan praten.Geen druk,geen verplichtingen en vooral de nadruk leggen op dat ik erwel zou komen. Mieke vertelde me vaak dat ik het zelf zou kunnen. Ik weet wel beter . Zonder haar had ik het niet gered en was het slecht met me afgelopen.Ik heb het contact met Mieke wel eens vergeleken met het uitkiezen van een kostuum. Er is een duidelijk verschil tussen een confectiepak en een maatpak.   Mieke is voor 100% maatwerk. Mieke bedankt !!!!!!!!!!!! " (man, 57 jaar, november 2016)