Iets voor u?

Volwassenen van 21 jaar en ouder met uiteenlopende psychische problemen kunnen bij mij terecht. Dit kunnen problemen zijn die sinds kort bestaan, een duidelijke aanleiding hebben of zich alleen in specifieke situaties voordoen. Maar het kunnen ook langer bestaande problemen zijn, of meer ‘vage’ klachten zijn, met of zonder duidelijke aanleiding. Veelal spelen zingevingsproblemen een belangrijke rol bij psychische klachten.

In mijn aanpak staat u centraal. Uw klachten/problemen en eventuele eigen wensen/ideeën geven een eerste indicatie voor de behandelmethode die ik in overleg met u zal inzetten. In mijn visie bent u met uw hulpvraag uniek. Ik lever zorg op maat (voor de een werkt een bepaalde methode nu eenmaal beter dan voor een ander) en stem regelmatig met u af of we nog op de goede weg zitten. Dat betekent dat de behandelmethode die we aangaan een middel is en geen doel op zich. Onder het tabblad “Aanbod” vindt u meer informatie over enkele behandelmethoden.

Onderstaande problemen kunnen redenen zijn voor aanmelding. Deze lijst is geenszins volledig. Als u vragen heeft over uw specifieke situatie, neem gerust contact met me op (zie tabblad  ‘Contact’).

* Spanningsklachten
* Angsten, fobieën, paniekaanvallen, overmatig piekeren
* Dwanggedachten en/of dwanghandelingen
* Trauma’s en/of moeite met verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
* Aanhoudende somberheid, schuldgedachten, moeheid, futloosheid
* Zingevingsproblemen
* Vastgelopen zijn (in jezelf, met je omgeving, in je werk)
* Moeite in het contact met anderen
* Persoonlijkheidsproblemen. (Zie voor meer informatie, tabblad bij deze pagina)